Ofta ställda frågor

Frakt

Hur kan jag spåra min beställning?

När du har lagt din beställning kommer du att få en bekräftelse via e-post med ditt beställningsnummer. Du kan kontrollera din beställningsstatus när som helst på vår sida för spårning genom att ange ditt beställningsnummer eller e-postadress.

Vad är bearbetningstiden för en beställning?

Bearbetningstiden för varje beställning kan vara upp till 5 arbetsdagar efter beställningsdatum.

Hur lång tid tar leveransen?

Efter bearbetning och sändning av din beställning kan du förvänta dig att dina produkter levereras inom 6 till 9 arbetsdagar.

Vad kostar frakten?

Frakten är alltid gratis. Det finns inga extra avgifter för frakt, oavsett storlek eller vikt på ditt paket.

 

Avbokning

Hur kan jag avboka min beställning?

Du kan avboka din beställning inom 24 timmar efter att den lagts, eftersom beställningen för närvarande behandlas. Om du vill avboka din beställning inom dessa 24 timmar, vänligen kontakta oss så snart som möjligt för att skicka in din avbokningsbegäran. Vårt kundserviceteam är redo att hjälpa dig.

Jag vill avboka min beställning, men det är utanför de 24 timmarna, vad händer nu?

Vi ber om ursäkt, men efter 24 timmar är det inte längre möjligt att avboka beställningen. Vid den här tiden har beställningen redan släppts och skickats vidare till vårt lager för frakt. Om du har frågor eller behöver hjälp med din beställning, tveka inte att kontakta vår kundtjänst. Vi är redo att hjälpa dig.

 

Retur

Hur kan jag returnera min beställning?

För att returnera din beställning kan du kontakta oss på två sätt. Du kan använda den bekväma chattfunktionen längst ner till höger på varje sida för att prata direkt med vårt kundserviceteam. Alternativt kan du också skicka ett e-postmeddelande till info@hoffmanberlin.de för att starta returprocessen. Vårt engagerade team hjälper dig gärna och ser till att din retur går så smidigt som möjligt.

Vad säger returpolicyn?

Du kan returnera en produkt inom 30 kalenderdagar efter mottagandet. Returfraktkostnaderna bärs av köparen. Efter godkännande behandlas återbetalningen via det ursprungliga betalningssättet. Ytterligare detaljer finns i vår Returpolicy.

När får jag en återbetalning?

När vi har mottagit returen på vårt lager kommer vi att behandla återbetalningen inom 5 arbetsdagar. Observera att den faktiska behandlingstiden kan variera beroende på din betalningsmetod och bankernas hastighet. Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till med eventuella frågor.

Finns det undantag från returpolicyn?

Ja, det finns några undantag. För produkter med uppenbara användningsspår, produkter som inte är i originalskick, skadade eller saknade delar som inte beror på vårt fel, eller varor som returneras mer än 30 dagar efter leverans, kan vi endast ge delvis återbetalning. Ytterligare detaljer finns i vår Returpolicy.

 

Kontakt

Vad är det snabbaste sättet att kontakta er?

Det snabbaste sättet att kontakta oss är via vår chattfunktion. Du kan klicka på chattknappen längst ner på varje sida på vår webbplats och chatta direkt med vårt kundserviceteam.

Vilka kontaktalternativ finns det?

Om du har problem med din beställning eller har andra frågor, kontakta oss via chattfunktionen längst ner till höger på varje sida, via e-post på info@larssonmalmo.com eller via vår kontaktsida.