Frakt och leverans

 Bearbetningstid

Beställningar och betalningar genomgår verifiering innan leverans, vilket potentiellt kan ta flera dagar. Förebyggande åtgärder mot bedrägeri kan orsaka förseningar eller avvisningar för beställningar som behöver extra verifiering eller har felaktig betalningsinformation. Efter godkännande av betalningen förväntas leverans inom 3-5 dagar.

 

Fraktpriser/-tider

Genom samarbeten med stora transportörer som DHL, FedEx och regionala leverantörer erbjuder vi fasta fraktkostnader över hela världen.

Sverige

Gratis frakt - 6-9 arbetsdagar

Nordliga Europa (Danmark, Norge, Finland)

Standardfrakt - 6-9 arbetsdagar - 120 kr

Gratis frakt för beställningar över 1500 kr

Västeuropa (Tyskland, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Storbritannien)

Standardfrakt - 7-10 arbetsdagar - 120 kr

Gratis frakt för beställningar över 1500 kr

 

Spårning

Ett spårningsnummer tillhandahålls omedelbart efter att beställningen har bearbetats och skickats från vårt lager via e-post.

Förseningar

Även om vi kommer att göra allt möjligt för att leverera din beställning i tid kan vi inte hållas ansvariga för händelser utanför vår kontroll, såsom nödvändiga post- eller tullprocedurer, helgdagar, extremt väder, arbetskonflikter, protester osv. På grund av dessa störningar kan leveranstiden bli längre än förväntat.

 

Vanliga frågor (FAQ)

Varför uppdateras inte mitt spårningsnummer online? Eftersom vi samarbetar med ett utländskt distributionscenter ber vi dig att vänta några dagar på att ditt spårningsnummer ska uppdateras i deras system efter att du har mottagit din bekräftelse på leveransen via e-post.

Förlorade, stulna eller obesörjda paket: Observera att vi inte ansvarar för förlorade, stulna eller obesörjda paket. Alla förlorade, stulna eller returnerade paket är köparens ansvar.

Beställningar med felaktig adressinformation: När din beställning har skickats in kan den inte längre ändras. Eventuella paket som returneras på grund av felaktig eller fel adress kommer att skickas om till köparens kostnad.

Varifrån skickas era produkter? Vi hämtar vår lagerstock från flera platser i USA, Europa och Asien. Vi har ett centraliserat distributionscenter i Asien, från vilket alla våra produkter skickas.

Observera: Vi ansvarar inte för eventuella tullavgifter eller extra avgifter vid import. Om skatt tas ut av dina lokala tullmyndigheter ligger det helt utanför vår kontroll.

Frågor om din beställning:

Vi har ett kundtjänstteam redo att hjälpa dig varje dag i veckan. Så tveka inte att skicka oss ett meddelande om du har några frågor. Vi hjälper dig gärna!

info@larssonmalmo.com